Garnélarák paradicsommártásban

Crevett be t'matem

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Garnélarák paradicsommártásban
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
100 dkg rákfarok
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 és ¼ dl víz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db karikára vágott chilipaprika
vagy
½ db csíkokra vágott piros húsú paprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot nagy lábosba tesszük az olajjal, a fokhagymával, a paprikával, a chilivel és a babérlevéllel, majd közepes lángon 10-15 perc alatt kissé besűrítjük.

2. Hozzáadjuk a rákot és a vizet, és a rákhúst.

3. 12-15 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Ez a recept Algériából származik, bár létezik tunéziai változata is, mely szerint a mártást még egy csipet frissen őrölt római köménnyel ízesítjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnélarák paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7012 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Garnélarák paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter