Pácolt hal paradicsommal és olajbogyóval

Chermoula

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pácolt hal paradicsommal és olajbogyóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg érett, kemény paradicsom
vagy
150 dkg tengeri sügér
4 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
A chermoulához:
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 teáskanál pirospaprika
15 db finomra vágva korianderlevél
1 teáskanál frissen őrölt római kömény
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 csipet

Elkészítés:

1. A chermoulához egy akkora hosszúkás tálban, amelyben a hal éppen elfér, összekeverjük a hagymát, a fokhagymát, a koriander zöldet, az őrölt (vagy mozsárban összetört) római köményt, a paprikát, az olajat,a citromlét és a sót.

2. Beletesszük a halat, és egy kevés keveréket a hasüregébe is bedörzsölünk. Alumíniumfóliával lefedve 120 percet pácoljuk.

3. A sütőt 220 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. A petrezselymet kiolajozott tűzálló tál aljára terítjük, és ráfektetjük a halat. Beborítjuk a paradicsomkarikákkal, és a tetejére kanalazzuk a chermoulát.

4. Betoljuk a sütőbe, 25 perc után köré szórjuk az olajbogyót, és további 10-15 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

A chermoula észak-afrikai fűszerkeverék, amelyet a hal belsejébe töltenek, vagy kívülről befűszerezik vele a sütni való halat. Az összetétele - ahogy ez lenni szokott-faluról falura változik, sőt minden családnak megvan a maga hagyományos chermoula receptje.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pácolt hal paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1726 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Pácolt hal paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
van itthon