Kecskesajtos briuat
Briouats



Elkészítés:
1. A sajtot a vajjal, a 7 egész tojással és a kakukkfűvel lábosba tesszük, sózzuk, borsozzuk, 5-7 perc alatt sűrűre főzzük.
2. A rétestésztát keresztben 10 cm széles lapokra vágjuk, és mindegyik lap rövid végétől 2-3 centire teszünk egy evőkanálnyi sajtos masszát. A lap egyik sarkát a töltelék fölött ráhajtjuk a lapra úgy, hogy a széléig érjen.
3. Az így keletkezett háromszöget lehajtjuk a lapra, majd ismét áthajtjuk a lap széle felé, és így tovább, amíg a lap csupasz része el nem fogy.
4. Az utolsó réteg szélét megkenjük a tojássárgájával, és jól összenyomjuk, nehogy kinyíljon.
5. A többi hozzávalót hasonló módon dolgozzuk fel. Az olajat nagyon forróra hevítjük, és a briuatot adagonként 5-7 perc alatt világossárgára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, forrón tálaljuk.
Marokkói ouarka tészta
1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet meg az olajat, amíg lágy tésztát nem kapunk.
2. Egy tálat kiöblítünk vízzel, majd a tésztát 60 percig pihentetjük benne. Utána addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
3. Felhevítünk egy öntöttvas serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal. Fogunk egy maroknyi tésztát, és kis darabokat csípünk le belőle, melyeket a serpenyő aljára nyomkodunk egymás mellé úgy, hogy végül összeérve vékony rétegben fedjék a serpenyő alját.
4. A tésztát csak az egyik oldalán sütjük pár másodpercig, majd a fényes felével felfelé papírtörlőre szedjük.