Tonhalas burek

Bourek bel thon

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas burek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg konzerv tonhal
1 fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
10 szem összevágott kapribogyó
4 nagyobb tojás
A díszítéshez:
1 db cikkekre vágott citrom
A sütéshez:
1 és ¼ dl olívaolaj
vagy
1 és ¼ dl olaj

Elkészítés:

1. A lecsepegtetett tonhalat villával összetörjük, majd hozzáadjuk a hagymát, a petrezselymet és a kapribogyót.

2. A belisztezett munkalapra egy tésztalapot fektetünk, majd a szélére egy fél lapot. Az alsó lapot ráhajtjuk, így egy négyzetet kapunk.

3. A tonhalas keverék egynegyedét a tészta közepére kanalazzuk, erre óvatosan ráütünk egy nyers tojást, és a tésztalap egyik sarkát ráhajtjuk az átellenes sarokra, majd a széleit jól összenyomjuk - így háromszög alakú táskát kapunk. Ezt a műveletet a maradék hozzávalókkal megismételjük.

4. Az olajat forróra hevítjük, és a bureket 5-7 perc alatt szép pirosra sütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, és forrón citrommal díszítve tálaljuk.

A burek (vagy törökösen: börek) Tunéziában és Algériában kedvelt csemege, a tésztája ugyanaz, mint a marokkói ouarka tészta.

Marokkói ouarka tészta

Marokkói ouarka tészta
50 dkg finomliszt
0.5 teáskanál extraszűz olívaolaj
1 csipet
2.5 dl langyos víz

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet meg az olajat, amíg lágy tésztát nem kapunk.

2. Egy tálat kiöblítünk vízzel, majd a tésztát 60 percig pihentetjük benne. Utána addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.

3. Felhevítünk egy öntöttvas serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal. Fogunk egy maroknyi tésztát, és kis darabokat csípünk le belőle, melyeket a serpenyő aljára nyomkodunk egymás mellé úgy, hogy végül összeérve vékony rétegben fedjék a serpenyő alját.

4. A tésztát csak az egyik oldalán sütjük pár másodpercig, majd a fényes felével felfelé papírtörlőre szedjük.

Tonhalas burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2117 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Tonhalas burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest