Saláta sült zöldségekből
Slata mechouia



Elkészítés:
1. A paprikát, paradicsomot, fokhagymát és - ízlés szerint - a chilipaprikát roston vagy grillsütőben 12-15 percig sütjük, vagy amíg a paprika héja megfeketedik.
2. A paprikát 5 percre papírzacskóba tesszük; így könnyebb lehúzni róla a külső, hártyás héját. A paprikát és a paradicsomot még forrón meghámozzuk, és eltávolítjuk a csumát meg a magokat.
3. A megsült paprika és paradicsom húsát, valamint a fokhagymát és a chilit villával szétnyomkodjuk. Hozzáadunk három összetört kemény tojást, a nyersen felaprított zellerszárat, a petrezselymet, a kapribogyót és a koriander zöldet.
4. Az olajat kikeverjük a citromlével, és rálocsoljuk a zöldségekre. A maradék negyedbe vágott kemény tojással és olajbogyóval díszítve tálaljuk.