Csípős-fűszeres sárgarépa

Oummok houria

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős-fűszeres sárgarépa
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, csíkokra vágott sárgarépa
1 teáskanál édes, finomra vágva chilipaprika
1 evőkanál harissa
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 teáskanál egész köménymag
1 teáskanál frissen őrölt koriandermag
1 evőkanál citromlé
vagy
1 evőkanál ecet
ízlés szerint
A díszítéshez:
3 evőkanál kapribogyó

Elkészítés:

1. A sárgarépát forró, sós vízben 8-10 percig főzzük. Leszűrjük, de a főzőlevéből megtartunk 2,5 deciliternyit.

2. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 5 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, köményt, az őrölt (vagy mozsárban összetört) koriandert, chilit, a harissát és az ecetet, és aláöntjük a félretett főzővizet.

3. Nagy lángon 8-10 percig főzzük; ezalatt a leve is besűrűsödik. Akkor lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Melegen, kapribogyóval díszítve tálaljuk.

A harissa igen csípős, sötétpiros észak-afrikai paprikakrém, amit chilipaprikából, koriandermagból és köményből készítenek sóval és olívaolajjal. Gyakran kerül bele római kömény, menta vagy valamilyen olajos mag is. Használják fűszerezésre, de húsok, halak és zöldségek mellett mártásként is.
Ehhez a hagyományos tunéziai fogáshoz az előfőzött sárgarépát a híres észak-afrikai paprikakrém, a harissa és egy sor fűszer társaságában párolják készre. Az étel különlegességét az adja, hogy a fűszerek izgalmassága tökéletesen ellensúlyozza a sárgarépa természetes édességét.
Csípős-fűszeres sárgarépa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 766 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Csípős-fűszeres sárgarépa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
vegetáriánus ételek