Mandulás tojásnugát

Turrón de yema

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás tojásnugát
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott mandula
8 nagyobb tojássárgája
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál hideg víz
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. A mandulát robotgépben finomra daráljuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy az olajtartalma ne váljon ki.

2. A tojássárgáját 10 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, míg bevonja a kanál hátát (vagy ha cukrászhőmérővel dolgozunk, 70 °C-osra melegítjük). A lábost azonnal jeges vízbe merítjük, és a cukros tojást hűlésig kevergetjük. Hozzáadjuk a darált mandulához, és simára dolgozzuk.

3. Egy kis lábosban, közepes lángon a maradék cukorból a citromhéjjal és a fahéjjal 8-10 perc alatt halvány mézszínű karamellt készítünk.

4. Hozzáadjuk a mandulás tojást, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elveszíti ragacsosságát.

5. Végül a masszát kivajazott tepsibe (vagy kisebb, lapos sütőedénybe) öntjük, és legalább 120 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, a formából kiborítva nyújtófával összetörjük.

Mandulás tojásnugát
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Mandulás tojásnugát
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
google+