Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Bunuelos de Viernes Santo



Elkészítés:
1. A tejet egy közepes lábosban, 3 evőkanál cukorral meg az ánizzsal együtt felforraljuk.
2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat meg a vaníliaaromát, majd a közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe öntjük a forró, ánizsos tejet, és simára keverjük.
3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az apró kockákra vágott almát. Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a tésztából evőkanálnyi adagokat teszünk a forró olajba.
4. A fánkot adagonként 5-7 perc alatt piros ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve alaposan lecsöpögtetjük, és porcukorral (vagy finom kristálycukorral) és ánizzsal megszórva tálaljuk.