Nagypénteki almás-ánizsos fánk

Bunuelos de Viernes Santo

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál ánizs
22 és fél dkg finomliszt
4 db hámozott, apróra vágott alma
4 és ⅓ dl tej
1 db citrom reszelt héja
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál vaníliaaroma
4 nagyobb tojás
A sütéshez:
5 dl olívaolaj
vagy
5 dl olaj
A szóráshoz:
kevés ánizs

Elkészítés:

1. A tejet egy közepes lábosban, 3 evőkanál cukorral meg az ánizzsal együtt felforraljuk.

2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a citromhéjat, a fahéjat meg a vaníliaaromát, majd a közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe öntjük a forró, ánizsos tejet, és simára keverjük.

3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az apró kockákra vágott almát. Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a tésztából evőkanálnyi adagokat teszünk a forró olajba.

4. A fánkot adagonként 5-7 perc alatt piros ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve alaposan lecsöpögtetjük, és porcukorral (vagy finom kristálycukorral) és ánizzsal megszórva tálaljuk.

Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1707 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Nagypénteki almás-ánizsos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter