Sült alma tejberizzsel

Manzanas asdas rellenas de arroz con leche

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült alma tejberizzsel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizs
10 dl tej
6 nagyobb alma
6 evőkanál desszertbor
2 evőkanál hideg víz
½ teáskanál őrölt fahéj
A szóráshoz:

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagy tűzálló tálat.

2. A rizst egy nagy lábosban leöntjük a tejjel, és 120 percet ázni hagyjuk.

3. Utána közepes lángon felforraljuk, a lángot lejjebb vesszük, majd a rizst 10-15 perc alatt puhára főzzük. Akkor megcukrozzuk, és ismét röviden felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

4. Az alma tetejét levágjuk (a kalapokat félretesszük), magházát kivájjuk, és az üreget kiskanállal kissé kitágítjuk.

5. Az almákat az előkészített tűzálló tálra rakosgatjuk, meglocsoljuk a vízzel elkevert desszertborral, és saját levével gyakran locsolgatva, 30-40 perc alatt puhára sütjük. Megtöltjük a tejberizzsel, és meghintjük fahéjjal. Visszatesszük az almák kalapját, megszórjuk cukorral, és a sütőbe visszatolva további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Sült alma tejberizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2664 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Sült alma tejberizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter