Csirkemell serrano sonkával

Pollo con jamón serrano

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemell serrano sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkemell
16 szelet serrano sonka
10 dkg reszelt manchego sajt
12 és fél dkg vaj
1 evőkanál oregánó
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellet kissé kiklopfoljuk. A vajat összedolgozzuk a sajttal, a fokhagymával meg az oregánóval, sózzuk, borsozzuk.

2. A vajas keverék felét vékonyan a kiklopfolt csirkére kenjük, és mindegyik mellre 4-4 szelet sonkát fektetünk. A szeleteket szorosan feltekerjük, és hústűvel vagy (beáztatott) fogpiszkálóval rögzítjük.

3. A grillsütőt bemelegítjük. A maradék fűszervajat a tekercsekre kenjük. A tekercseket a hőforrástól körülbelül 10-15 centiméterre 15-20 percre betoljuk a grillsütőbe, közben gyakran megforgatjuk, hogy a csirke egyenletesen átsüljön.

4. Tálalás előtt kihúzzuk belőle a hústűt vagy a fogpiszkálót.

A serrano sonka (jamón serrano) Dél-Spanyolország hegyvidékéről származik, sózással, füstölés nélkül készül. Hűvös hegyi levegőn szárítják, és legalább 9 hónapig érlelik. Helyettesíthetjük más szárított sonkával is.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirkemell serrano sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3258 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Csirkemell serrano sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon