Tökfőzelék

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Tökfőzelék
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg gyalult főzőtök
2 dl tejföl
vagy
2 dl aludttej
2 kávéskanál ecet
1 kisebb paradicsom
1 kávéskanál pirospaprika
7 dkg liszt
5 dkg zsír
1 csokor zöld, apróra vágott kapor
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt besózzuk, 10-20 percig állni hagyjuk, (a zöldes színű zsenge töknek rövidebb ideig kell állnia, mint az idősebb, sárgásnak), majd két tenyerünk között kinyomjuk belőle a levet.

2. A hagymát és a kaprot felaprítjuk. A zsírból és a lisztből egy nagyobb lábasban rántást készítünk, hozzáadjuk a hagymát, a kaprot és a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, majd hozzátesszük a tököt (zöldpaprikát, paradicsomot).

3. Félpuhára főzzük (10-15 perc), ekkor ecetezzük. Addig főzzük, míg kicsit még ropogós, belekeverjük az aludttejet (tejfölt), amivel egyet forraljuk.

Nagy melegben hidegen is tálalható.
Tökfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3146 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Tökfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
pinterest