Zöldbabfőzelék

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Zöldbabfőzelék
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg zsenge, darabolt zöldbab
másfél dl tejföl
½ teáskanál pirospaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg liszt
5 dkg zsír
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 kisebb fej finomra aprított vöröshagyma
½ kávéskanál kristálycukor
ízlés szerint ecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldbab végeit kicsippentjük, az esetleges szálkákat lehúzzuk, a babot 2 centiméteres darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, megfőzzük.

2. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, elkeverjük benne a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, és besűrítjük vele a megpuhult babot, melyet ezután a tejföllel is simára keverünk, majd a cukorral, ecettel, petrezselyemmel ízesítünk, és 3-4 percig tovább forralunk.

Zöldbabfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2700 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Zöldbabfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
könyvek