Galuska (levesbetét)

Nokedli levesbetétként

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Galuska (levesbetét)
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
vagy
1 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:

1. A tojást csészébe ütjük, sózzuk (hozzáadjuk a petrezselyemzöldet vagy a borsot), villával összekeverjük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy laza tésztát kapjunk.

2. Kávéskanállal, azt kb. félig töltve azonnal beleszaggatjuk a lassú forrásban lévő kész levesbe, melyben a kanalat meg-megmártjuk. Egy-két perc alatt megfő.

Különféle zöldséglevesek leggyakoribb betéte.
Galuska (levesbetét)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 15983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Galuska (levesbetét)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szótár