Tojásos galuska

Tojásos nokedli

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos galuska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
40 dkg liszt
1 csipet
2 db tojás
Az ízesítéshez:
4 db tojás
½ kávéskanál
4 dkg zsír
1 dl tejföl
vagy
1 dl tej

Elkészítés:

1. Elkészítjük a galuskát.

2. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, és a tejjel (tejföllel) felverjük.

3. Egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, beleöntjük a tojást, s mintha rántottát készítenénk, rövid ideig kavarjuk.

4. Amikor félig megszilárdult, belekeverjük a frissen kifőzött tésztát, és még egy-két percig forrósítjuk.

Többnyire fő fogás, ilyenkor fejes salátát adunk mellé, de köretnek is alkalmas.

Galuska

Galuska
40 dkg liszt
2 db tojás
2 dl víz
4 dkg zsír
1 késhegynyi

1. A munkalapon előkészítjük a hozzávalókat (1. kép). A tojásokat mély tálba ütjük, sózzuk, 2 dl vízzel felöntjük (2. kép), majd összekeverjük annyi fokozatosan adagolt liszttel (3. kép), hogy lágy masszát kapjunk.

2. Ezt bő, forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk galuskaszaggatón át (4. kép), ennek híján nedves kis vágódeszkáról nedvesített késsel. Ha kész, feljön a víz tetejére.

3. Ekkor tésztaszűrőben langyos vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, s forró zsírba forgatjuk.

Tojásos galuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2353 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Tojásos galuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
recept beküldése