Tarhonyaleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tarhonyaleves
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg tisztított, kockára vágott burgonya
10 dkg tarhonya
1 kisebb karikára vágott sárgarépa
12 dl forró víz
1 db kockára vágott paradicsom
1 db kockára vágott zöldpaprika
½ kávéskanál pirospaprika
1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
3 dkg zsír
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikát és a paradicsomot valamint a megtisztított krumplit kockára vágjuk.

2. A zsírt felhevítjük, sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, majd aranysárgára a tarhonyát, és félretesszük.

3. Lehúzzuk a lángról, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük a forró vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, néhány percig forraljuk, majd beletesszük a krumplit, a tarhonyát, a petrezselyemzöldet, és lassan puhára főzzük.

Tarhonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 980 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Tarhonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
facebook