Szegedi tarhonyás hús

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szegedi tarhonyás hús
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
31 és ¼ dkg tarhonya
75 dkg kockára vágott sertéslapocka
10 dkg zsír
1 csapott kávéskanál pirospaprika
2 és fél db kimagozott, darabolt zöldpaprika
1 és ¼ nagyobb kimagozott, darabolt paradicsom
1 és ¼ nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst, mintha pörköltet csinálnánk, kockára vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, és a zsír felében aranysárgára pirítjuk, lehúzzuk a lángról, megszórjuk a pirospaprikával, és azonnal felengedjük 1 dl vízzel.

2. Takaréklángon addig forraljuk, míg zsírjára pirul. Ekkor beletesszük a húst, megsózzuk, fedő alatt, szükség szerint nagyon kevés vizet aláöntve, pároljuk.

3. A kicsumázott paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, és amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük.

4. A megmaradt zsírt megforrósítjuk, folytonosan keverve aranysárgára pirítjuk benne a tarhonyát, összekeverjük a már majdnem puha hússal, felöntjük annyi forró vízzel, amennyi jól ellepi, szükség szerint utánasózzuk, és fedővel letakarva előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.

Salátával, savanyúsággal tálaljuk, jól illik hozzá a kovászos uborka, az ecetes paprika, a csalamádé.

Ebben az egytálételben a tarhonyának levesesnek, kásásnak kell maradnia - zamatát a pörköltlé adja.
Szegedi tarhonyás hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Szegedi tarhonyás hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
van itthon