Petrezselymes újkrumpli
Petrezselymes újburgonya
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A krumplit lekaparjuk, a kis szemeket egyben hagyjuk, a nagyobbakat elvágjuk.
2. A petrezselymet finomra aprítjuk, felét elkeverjük a megmelegített zsiradékban.
3. Hozzáadjuk a krumplit, megsózzuk, és fedő alatt, időnként rázogatva a lábast (a keverést mellőzzük) puhára pároljuk (ha szükséges, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet).
4. Mikor elkészült, rászórjuk a maradék petrezselymet, és egy-két percig fedő nélkül pirítjuk.
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.