Tejszínes kávépuncs

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: főzés, habverés, kikeverés
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csésze presszókávé
3 cl rum
½ dl tejszín
1 teáskanál kristálycukor
1 csésze hosszúkávé
vagy
1 csésze forró víz
ízlés szerint kakaópor

Elkészítés:

Személyenként lefőzünk egy csésze hagyományos feketekávét és feleresztjük ugyanannyi forró vízzel. (Ha van kávéautomatánk, abban könnyen elkészíthetjük a szükséges mennyiségű hosszú lére eresztett - és ezáltal természetesen gyengébb - német típusú kávét.) Egy edényben csészénként 0,5 dl tejszínt összekeverünk 1 teáskanál cukorral és 3 cl barna rummal. A keveréket lassan melegítjük és közben habverővel félkeményre verjük. Ekkor hozzáöntjük a már kész kávét, tetejére kakaóport szórunk és azonnal, lehetőleg előmelegített csészékben tálaljuk. Ötletesebb a tálalás, ha minden csésze kávépuncsba egy gombóc vanília-, puncs, vagy csokoládéparfét teszünk.

Tejszínes kávépuncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1524 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Forró italok
Forró italok
(Kossuth Kiadó, 1992)

A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg... bővebben...
Kép nélkül
Tejszínes kávépuncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Forró italok
Forró italok
(Kossuth Kiadó, 1992)

A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg... bővebben...
cikkek