Báránylapocka aszalt gyümölccsel

Paletilla de cordero lacada con frutos secos

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Báránylapocka aszalt gyümölccsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os báránylapocka
12 és fél dkg kimagozott aszalt szilva
12 és fél dkg aszalt sárgabarack
15 dkg vaj
1 és ¼ dl brandy
1 és ¼ dl portói bor
3 evőkanál méz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint friss rozmaring

Elkészítés:

1. A sütőt 230 °C-ra (gázon 8-as fokozatra) előmelegítjük. A báránylapockát bevágjuk úgy, hogy 4 darabot kapjunk, amelyeket azonban nem választunk el teljesen, csak a csontnál kissé behasítjuk. Kívül-belül bedörzsöljük rozmaringgal, és alaposan megborsozzuk.

2. Tűzálló tálba tesszük, és rádaraboljuk a vajat. Sütőbe toljuk, majd mindkét oldalát 10 percig sütjük.

3. Meglocsoljuk a brandyvel meg a portóival, megfordítjuk, és visszatoljuk a sütőbe. 5 perc múlva hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és rácsorgatjuk a mézet. További 30-35 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk saját levével. Akkor van kész, ha a húsba beleszúrt villa nyomán átlátszó folyadék buggyan ki belőle.

4. Ha megsült, tálalótálra tesszük, és rákanalazzuk az aszalt gyümölcsöt. A visszamaradt szaftot kissé besűrítjük, a húst ezzel meglocsolva tálaljuk.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Félédes, édes rozé illik hozzá.
Báránylapocka aszalt gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Báránylapocka aszalt gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
van itthon