Tőkehal zöldbabbal

Merluza con judias verdes

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tőkehal zöldbabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os tőkehalfilé
20 dkg darabolt zöldbab
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 dkg finomliszt
2 és fél dl halalaplé
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 5 perc alatt megfuttatjuk benne a fokhagymát.

2. A halat lisztbe forgatjuk (ügyeljünk, hogy a liszt tényleg mindenütt egyenletesen bevonja), és a fokhagymás olajon oldalanként 5 perc alatt megsütjük. Kiszedjük és félretesszük.

3. A visszamaradt olajat felöntjük az alaplével, beledobjuk a zöldbabot, és 10-12 perc alatt puhára főzzük.

4. A tőkehalat visszatesszük a serpenyőbe, és 3-4 perc alatt összemelegítjük a babbal. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Halalaplé
50 dkg halaprólék
6 szem bors
1.2 dl száraz száraz fehérbor
20 dl víz
1 szelet citrom
1 fej darabolt hagyma
1 db paradicsom
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt sárgarépa
ízlés szerint

1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és szárzellert feldaraboljuk, és lábosba tesszük.

2. Hozzáadjuk a halnyesedéket, a paradicsomot, a vastag citromszeletet, a petrezselyemcsokrot. Felöntjük a vízzel és a borral. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 40-50 percig főzzük. A keletkező szürke habot szűrőkanállal leszedjük.

3. A levest leszűrjük és halalaplének használjuk.

Tőkehal zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1366 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Tőkehal zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár