Klasszikus főzött vaníliakrém
Angolkrém, Creme a l'anglaise
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 adag (1 liter)
vagy
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk.
2. A tejet felforraljuk a vaníliával meg az üres rudakkal. A rudat kiszedjük (az aromát hozzáadjuk).
3. A vaníliás tejet apránként a cukros tojáshoz öntjük. 2 percig verjük, majd a tejes lábosba öntve tűzre tesszük, és kis lángon folyamatosan verve sűrűre főzzük, amíg bevonja a kanál hátát.
4. A tűzről lehúzva robotgéppel még 2-3 percig verjük, majd tálba öntve tálaljuk.
szerkesztoseg 2017.09.29 ![]() |
A leírás harmadik pontjában leírt folyamat egy beforralás, besűrítés, amely jelentős folyadékveszteséggel jár, tehát a tej nagy része elpárolog. |
2017.02.13