Klasszikus főzött vaníliakrém

Angolkrém, Creme a l'anglaise

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Klasszikus főzött vaníliakrém
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb tojássárgája
vagy
1 teáskanál vaníliaaroma
10 dl tej

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk.

2. A tejet felforraljuk a vaníliával meg az üres rudakkal. A rudat kiszedjük (az aromát hozzáadjuk).

3. A vaníliás tejet apránként a cukros tojáshoz öntjük. 2 percig verjük, majd a tejes lábosba öntve tűzre tesszük, és kis lángon folyamatosan verve sűrűre főzzük, amíg bevonja a kanál hátát.

4. A tűzről lehúzva robotgéppel még 2-3 percig verjük, majd tálba öntve tálaljuk.

Klasszikus főzött vaníliakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 46200 alkalommal tekintették meg
bperfekt
2017.02.13 bperfekt
Sziasztok! Nekem valami nem teljesen tiszta evvel az adaggal kapcsolatban, kérlek válaszoljatok! 1 adag = 0,5 liter, viszont 10 dl tejből + a többiből, 8(!) tojásból készül. Akkor hogy lesz ebből fél liter, ha 1 liter tej az alapja? És még valami: liszt egyáltalán nem is kell hozzá? Köszönöm a választ! Üdv.: Irén
szerkesztoseg
2017.09.29 szerkesztoseg
A leírás harmadik pontjában leírt folyamat egy beforralás, besűrítés, amely jelentős folyadékveszteséggel jár, tehát a tej nagy része elpárolog.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Klasszikus főzött vaníliakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
facebook