Szardínia csípős mártásban

Sardinas en escabeche

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardínia csípős mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 nagyobb konyhakész szardínia
1 teáskanál chilipehely
vagy
1 teáskanál szárított erős paprika
10 dkg finomliszt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
5 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál ecet
1 ág rozmaring
2 és fél dl víz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardíniát lisztbe forgatjuk - ügyeljünk, hogy a liszt mindenütt egyenletesen bevonja.

2. Az olajat egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a szardíniát oldalanként 5 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük benne. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat, és agyagedénybe tesszük.

3. Ugyanabban a serpenyőben 5-7 perc alatt megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a chilipelyhet.

4. Hozzáadjuk az ecetet, és kissé besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd babérlevéllel és rozmaringgal fűszerezzük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd 5 perc alatt összefőzzük.

5. A kész mártást ráöntjük a szardíniára, és tálalás előtt 60 percet érleljük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardínia csípős mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szardínia csípős mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok