Olajban sült szardella

Anchoas fritas

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olajban sült szardella
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg konyhakész szardella
7 és fél dkg finomliszt
5 dl tej
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A szardellát 30 percig áztatjuk a tejben, majd leszűrjük és papírtörlővel leszárogatjuk.

2. Beleforgatjuk a lisztbe - ügyeljünk, hogy a liszt mindenütt egyenletesen bevonja.

3. Az olajat egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a halat 5-7 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük benne. Megsózzuk, és forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Olajban sült szardella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Olajban sült szardella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár