Régimódi Madeleine-sütemény levendulamézzel

Madeleines a l'ancienne

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Régimódi Madeleine-sütemény levendulamézzel
Adag: 4-6 főre (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb tojás
4 evőkanál levendulaméz
12 és fél dkg olvasztott vaj
1 csipet
7 és fél dkg finomliszt
1 db citrom reszelt héja
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy madeleine-sütőedényt (olyan, mint a muffin sütőforma, csak elegáns, fésűkagyló alakú sütemények lesznek belőle; egy edény általában 12-20 ilyen mélyedést tartalmaz).

2. A lisztet átszitáljuk. A tojást a citromhéjjal fehéredésig keverjük. Hozzácsorgatjuk a mézet és krémesre keverjük. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a sót és a cukrot, végül a langyos olvasztott vajat is. A tésztát az előkészített sütőedény mélyedéseibe kanalazzuk.

3. A madeleine-süteményt 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Régimódi Madeleine-sütemény levendulamézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2137 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Régimódi Madeleine-sütemény levendulamézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
most van szezonja