Póréhagyma csőben sütve

Gratin de poireaux

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagyma csőben sütve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 kisebb szál tisztított, hosszában félbevágott póréhagyma
9 dkg reszelt gruyere sajt
2 és fél dl tejszín
1 teáskanál reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előkészített hagyma fehér részét forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Alaposan lecsöpögtetjük, villával kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet, és félretesszük.

2. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. A szerecsendióval ízesített tejszínt robotgéppel nem túl kemény habbá verjük, végül sózzuk, borsozzuk.

3. Egy kiolajozott tűzálló tál aljára 3 evőkanál habot kenünk, elrendezzük rajta a pórét, beborítjuk a maradék habbal, és a reszelt sajttal megszórva 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük; addigra a sajt is megolvad rajta.

Póréhagyma csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Póréhagyma csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok