Levesben főtt tyúk zöldséggel

Poule au pot

| Levesben főtt tyúk receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Levesben főtt tyúk zöldséggel
Adag: 7-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 300 dkg-os, konyhakész tyúk
6 szál sárgarépa
6 kisebb póréhagyma
1 fej darabolt káposzta
200 dkg hámozott burgonya
vagy
3 fej héjas hagyma
100 dl víz
3 fej hámozott hagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor bouquet garni
vagy
1 csokor zöldfűszer
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy óriási lábosban, közepes lángon a tyúkot feltesszük főni a megadott vízmennyiséggel.

2. A 3 hámozatlan hagymát és az egész fej fokhagymát serpenyőben vagy sütőben egészen sötét barnára sütjük. Beletesszük a tyúk főzőlevébe, és kis lángon 45-50 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, sózzuk, borsozzuk, és további 120 percet főzzük.

4. Beledobjuk a sárgarépát, a póréhagymát, a paszternákot és a maradék 3 hagymát, és még 90 percig főzzük. A főzési idő letelte előtt körülbelül 60 perccel a 6 darabba vágott káposztát 5 dl csirkealaplével leöntve puhára főzzük.

5. A főzési idő letelte előtt körülbelül 30 perccel a burgonyát megfőzzük a maradék alaplében. Ha a tyúk megfőtt, kiemeljük a lábosból, feldaraboljuk, és a főtt burgonyával meg a káposztával tálaljuk.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Levesben főtt tyúk zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2609 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Levesben főtt tyúk zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recepttár