Bárányhússal töltött padlizsán

Agneau aux aubergines

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bárányhússal töltött padlizsán
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db érett, vékonyra szeletelt padlizsán
125 dkg kicsontozott, kockára vágott báránylapocka
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
2 db kockára vágott cukkini
8 db érett, kockára vágott paradicsom
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 4 evőkanál olajat, majd a fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel együtt üvegesre pirítjuk benne a hagymát.

2. Hozzáadjuk a húst, és jól megpirítjuk. Beledobjuk a cukkinit meg a paradicsomot, aláöntjük a bort, és kis lángon, fedő alatt 120 percet pároljuk.

3. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. A maradék olajat nagy serpenyőben felhevítjük, a padlizsánszeleteket 5-7 perc alatt mindkét oldalon pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk.

4. Kiolajozunk 6-8 egyszemélyes tűzálló tálkát és kibéleljük a padlizsánszeletekkel. A kész húsos mártást elosztjuk a formákban, és befedjük újabb réteg padlizsánnal. 30 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.

Bárányhússal töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1405 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Bárányhússal töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
ételfotó