Töltött báránylapocka

Épaule de mouton farcie

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött báránylapocka
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kicsontozott báránylapocka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
20 dkg kockára vágott sózott szalonna
3 gerezd egész fokhagyma
1 nagyobb felvert tojás
2 teáskanál finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
8 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
10 dl víz
3 fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
50 dkg főtt spagetti

Elkészítés:

1. A húst deszkára tesszük, és levágunk róla körülbelül 25 dekagrammnyit. A sózott szalonnát forró (nem sós) vízben 10 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.

2. A levágott bárányhúst robotgépben finomra aprítjuk a szalonnával, a mogyoróhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. Belekeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.

3. A tölteléket betöltjük a báránylapockába, majd spárgával erősen körbekötjük.

4. Az olajat nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük, és a töltött húst minden oldalán jól körbesütjük.

5. Ha a hús megpirult, hozzáadjuk a hagymát, és 7-10 perc alatt azt is megpirítjuk. Aláöntjük a bort, és megvárjuk, amíg az alkoholtartalma elpárolog. Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a paradicsomot meg a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. További 5 perc párolás után felöntjük a vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet.

6. A húst kis lángon, lefedve körülbelül 90 perc alatt egészen puhára pároljuk.

A hússal együtt főtt mártást főtt tésztával tálaljuk, a töltött húst pedig vékonyan felszeletelve, főételként adjuk asztalra.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Töltött báránylapocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Töltött báránylapocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
bevásárlólista