Olívás kenyér

Cake aux olives

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olívás kenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg kimagozott, karikára vágott olajbogyó
20 dkg kockára vágott sonka
25 dkg finomliszt
15 dkg kockára vágott szalonna
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 nagyobb tojás
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy 13x23 centiméteres szögletes formát.

2. A sütőporral elkevert lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Beleöntjük a bort meg az olajat, és ezzel is simára dolgozzuk.

3. Beleforgatjuk a sonkát, a szalonnát, az olajbogyót és a reszelt parmezánt. A tésztát az előkészített formába töltjük, és 60 percig (tűpróbáig) sütjük.

4. A kenyeret 15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Olívás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Olívás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj