Grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Chévre chaud au basilic

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb kecskesajt
4 szelet pirított fehérkenyér
1 db citrom leve
25 dkg tisztított vegyes saláta
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
Az öntethez:
1 nagyobb csokor friss, apróra vágott bazsalikom
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A bazsalikomot pici olajjal robotgépben felaprítjuk, apránként hozzácsorgatjuk az olaj felét, és a géppel simára dolgozzuk. 60 percet állni hagyjuk.

2. A zöldsalátát elosztjuk 4 tányéron, meglocsoljuk a citromlével és a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk.

3. Egy grillserpenyőt közepes lángon felforrósítunk, és 5 perc alatt meggrillezzük rajta a sajtot; melegnek és nyomásra kissé lágynak kell lennie. A sajtot a salátára fektetjük és a bazsalikomos öntettel meglocsolva, a pirítós kíséretében tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recepttár