Grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel
Chévre chaud au basilic
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A bazsalikomot pici olajjal robotgépben felaprítjuk, apránként hozzácsorgatjuk az olaj felét, és a géppel simára dolgozzuk. 60 percet állni hagyjuk.
2. A zöldsalátát elosztjuk 4 tányéron, meglocsoljuk a citromlével és a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk.
3. Egy grillserpenyőt közepes lángon felforrósítunk, és 5 perc alatt meggrillezzük rajta a sajtot; melegnek és nyomásra kissé lágynak kell lennie. A sajtot a salátára fektetjük és a bazsalikomos öntettel meglocsolva, a pirítós kíséretében tálaljuk.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.