Spanyol lecsó

Pisto cordobés

| Spanyol lecsó receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spanyol lecsó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, apróra vágott burgonya
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú paprika
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú paprika
1 db kockára vágott padlizsán
1 db kockára vágott cukkini
4 nagyobb darabolt paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
4 evőkanál víz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és a burgonyát 8-10 perc alatt világos színűre pároljuk rajta.

2. Rászórjuk a hagymát meg a paprikát, és kevergetve 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit, és további 5 percig kevergetve pároljuk.

4. Mellédobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és (ha nagyon pirulna, szükség szerint egy pici vizet aláöntve) 10-15 perc alatt készre pároljuk.

Ennek a klasszikus fogásnak Spanyolország-szerte számtalan változata ismeretes. Tálalhatjuk körteként húshoz vagy halhoz, illetve könnyű ebédként önmagában.
Sok vidéken a főzési idő befejezése előtt egy kevéssel még 2-3 elhabart tojást is kevernek a zöldségekhez.
Spanyol lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5670 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Spanyol lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
google+