Spanyol lecsó
Pisto cordobés
Zöldséges ételek | Spanyol lecsó receptek
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és a burgonyát 8-10 perc alatt világos színűre pároljuk rajta.
2. Rászórjuk a hagymát meg a paprikát, és kevergetve 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit, és további 5 percig kevergetve pároljuk.
4. Mellédobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és (ha nagyon pirulna, szükség szerint egy pici vizet aláöntve) 10-15 perc alatt készre pároljuk.
Ennek a klasszikus fogásnak Spanyolország-szerte számtalan változata ismeretes. Tálalhatjuk körteként húshoz vagy halhoz, illetve könnyű ebédként önmagában.
Sok vidéken a főzési idő befejezése előtt egy kevéssel még 2-3 elhabart tojást is kevernek a zöldségekhez.