Színes nyári krumplisaláta

Ensalade de patatas en vinagreta de Verano, Színes nyári burgonyasaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Színes nyári krumplisaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, csíkokra vágott sárga húsú paprika
2 db keményre főzött, kettévágott tojás
2 db vékonyra szeletelt paradicsom
2 db vékonyra szeletelt uborka
25 dkg darabolt olajos tonhal
100 dkg burgonya
5 dkg zöld olajbogyó
1 teáskanál
1 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál víz
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
vagy
4 db szardella

Elkészítés:

1. A burgonyát héjastul forró, sós vízben, körülbelül 20 perc alatt megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni, utána falatnyi darabokra vágjuk.

2. A hagymát sós-ecetes vízben 30 percig pácoljuk, majd jól lecsöpögtetjük.

3. A burgonyát, a lecsöpögtetett és villával fellazított tonhalat, az uborkát, az olajbogyót és a hagymát nagy salátástálba tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk az olajjal, és óvatosan összeforgatjuk.

4. A felkarikázott paradicsommal, paprikával, kemény tojással és a szardellával feldíszítve tálaljuk.

Színes nyári krumplisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Színes nyári krumplisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon