Gazpacho

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Gazpacho
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy hámozott, durvára vágott paradicsom
1 nagyobb hámozott uborka
2 szelet szikkadt fehérkenyér
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csipet
1 db kimagozott, durvára vágott piros húsú paprika
1 db keményre főzött tojás
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál víz
1 evőkanál fehérborecet
vagy
½ evőkanál sherryecet
vagy
½ evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pirított zsemlekocka

Elkészítés:

1. A kenyeret 15 percre beáztatjuk az ecettel és sóval ízesített olajba.

2. A paradicsomot, paprikát, uborkát, tojást, fokhagymát és a kenyeret (az olajjal együtt) robotgépben simára dolgozzuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Jól lehűtve zsemlekockával tálaljuk.

A gazpacbo igazi klasszikus andalúz recept
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár