Húsos-krumplipürés rakottas
Hachis parmentier



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, és egy nagy tálban a vaj felével áttörjük.
2. Beleöntjük a tejet, majd az egészet simára és krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
3. A maradék vajat nagy serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk, a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és 5 percig pirítjuk.
4. A krumplipüré felét kiolajozott tűzálló tálba simítjuk. Megszórjuk petrezselyemmel és elosztjuk rajta a darált húst. A tetejére simítjuk a maradék krumplipürét, majd 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.