Provence-i scampisaláta

Salada tiede de langoustines a la Provence

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Provence-i scampisaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 szál spárga
25 dkg tépett zöldsaláta
2 nagyobb apró, kockára vágott paradicsom
1 csomó tisztított, karikára vágott retek
3 db hámozott, kockára vágott avokádó
30 nagyobb tisztított garnélarák
vagy
30 nagyobb tisztított scampi
1 db citrom leve
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát forró, sós vízben, közepes lángon 10 perc alatt nem túl puhára (roppanósra) főzzük. Leszűrjük, papírtörlővel leszárogatjuk, és 1 centiméteres darabokra vágjuk.

2. A 6 evőkanál olajat kis tálban kikeverjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

3. A zöldsalátát, a paradicsomot, a retket, az avokádót és a spárgát elosztjuk 4 salátástálban vagy tányéron.

4. Serpenyőben közepes lángon felhevítjük a maradék olajat, és a scampit 5 perc alatt nem túl puhára sütjük rajta.

5. A megsült scampit elrendezzük a saláta tetején, meglocsoljuk a citromos-olajos öntettel, még egyszer sózzuk és borsozzuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Provence-i scampisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1932 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Provence-i scampisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél