Rizssaláta camargue-i rizsből

Salade de riz camarguais

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizssaláta camargue-i rizsből
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db hámozott, kimagozott paradicsom
2 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú paprika
20 dl víz
1 fej egész hagyma
1 fej vékonyra szeletelt, karikára vágott hagyma
1 evőkanál fehérborecet
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst nagyobb lábosban felforraljuk a vízzel, babérlevéllel és az egész hagymával. Lejjebb vesszük a lángot, és körülbelül 25-30 perc alatt a rizst puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük. Kidobjuk belőle a babérlevelet meg a hagymát, majd hűlni hagyjuk.

2. A rizst salátástálban összekeverjük a hagymakarikákkal (pár darabot félreteszünk a díszítéshez), a paradicsommal, a paprikával és az olajbogyóval.

3. Az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel, sózzuk, borsozzuk és a kész salátára locsoljuk. Összeforgatjuk, a tetején elrendezzük a félretett hagymakarikákat és a szardellafilét.

Rizssaláta camargue-i rizsből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Rizssaláta camargue-i rizsből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
van itthon