Nizzai saláta

Salade Nicoise

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db keményre főzött tojás
20 dkg pácolt tonhal
10 db kemény, darabolt paradicsom
3 szem finomra vágva mogyoróhagyma
3 szál vékonyra szeletelt szárzeller
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
9 dkg zöldsaláta
1 db citrom
3 db articsóka
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A vinaigrette-hez:
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyolcba vágott paradicsomot szűrőbe tesszük, gyengén lesózzuk. 60 percet hagyjuk lecsöpögni.

2. Az articsókának eltávolítjuk a külső, kemény leveleit, majd levágjuk a fej felső egyharmadát. Az így előkészített articsókát hosszában kettévágjuk, szőrös belsejét kidobjuk, a vágási felületet bedörzsöljük citrommal.

3. Egy nagy, mély salátástálba teszünk némi leveleire szedett salátát, paradicsomot, articsókát, paprikát, sós lében eltett, lecsöpögtetett tonhalat, zellert, a nyolcba vágott keménytojásokat és mogyoróhagymát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a fenti hozzávalók tartanak.

4. Az olajbogyókat becsavarjuk a szardellafilébe és elrendezzük a saláta tetején.

5. A vinaigrette-hez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel, sózzuk, borsozzuk. A kész salátát meglocsoljuk az öntettel és azonnal tálaljuk.

Ennek a klasszikus francia salátának számtalan változata ismert. Nyugodtan kísérletezhetünk magunk is különböző alapanyagokkal, ám mindig tartsuk meg az alapvető hozzávalókat: a paradicsomot, a tonhalat, a kemény tojást és a szardellát.
Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél