Nizzai csőben sült gnocchi

Tian de gnocchis a la Nicoise

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nizzai csőben sült gnocchi
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas burgonya
15 dkg frissen reszelt ementáli sajt
vagy
15 dkg frissen reszelt gruyere sajt
5 dl készen vásárolt paradicsommártás
vagy
5 dl frissen elkészített paradicsommártás
3 nagyobb felvert tojás
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
15 dkg finomliszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat. A burgonyát héjastul 40-50 perc alatt megsütjük. A krumplit még melegen meghámozzuk és áttörjük.

2. Hozzáadjuk a tojást, fakanállal jól kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd apránként beledolgozzuk a lisztet. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni. A munkalapra tiszta konyharuhát terítünk, és behintjük liszttel.

3. A tésztából kézzel diónyi gombócokat formázunk, megszórjuk liszttel és villával kissé ellapítjuk. A kész nudlit 3-4 órát szikkadni hagyjuk.

4. A sütőt ismét előmelegítjük, ezúttal 170 °C-ra (gázon 3-as fokozatra). A nudlit lobogó forró, sós vízben adagonként 4-5 perc alatt kifőzzük. Alaposan lecsöpögtetjük; és az előkészített tűzálló tálba szedjük.

5. Megszórjuk a sajt felével, beborítjuk a paradicsommártással, majd rászórjuk a maradék sajtot. 15-20 percre sütőbe toljuk; ezalatt a sajt ráolvad és kissé meg is pirul.

Ha igazán finom paradicsommártást szeretnénk, készítsük házilag.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg konzervparadicsom vagy
200 dkg friss paradicsom
1 fej darabolt fokhagyma
1 szál apróra vágott zeller
8 levél összetépkedett bazsalikom
1 szál darabolt sárgarépa
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd durvára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Futtassuk meg olajon 5 perc alatt a hagymát, sárgarépát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, zellert, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a cukrot.

Fedjük le és alacsony hőfokon pároljuk 45 percig, vagy amíg a paradicsom és az olaj el nem válik egymástól.

Ha simább mártást szeretnénk, passzírozzuk, vagy mixeljük át a keveréket.

Nizzai csőben sült gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3194 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Nizzai csőben sült gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése