Citromos pácolt szardínia

Sardines marinées au citron

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos pácolt szardínia
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg filézett szardínia
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál friss, finomra aprított zöldfűszer
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardíniát elrendezzük egy nagy tálalótálon. Sózzuk, borsozzuk és rácsöpögtetjük a citromlét.

2. Meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a zöld fűszerekkel (petrezselyem, turbolya és metélőhagyma), és tálalás előtt hűtőszekrényben 8 órát pácoljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Citromos pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1272 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Citromos pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recepttár