Paradicsomos lepény

Flan de tomate

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos lepény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb hámozott, kockára vágott paradicsom
1 evőkanál finomra aprított kakukkfű
4 db darabolt bazsalikomlevél
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
15 dkg frissen reszelt gruyere sajt
másfél dl kissé felvert tejszín
másfél dl tej
4 nagyobb tojás
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A kimagozott paradicsomot szűrőbe téve 60 percet hagyjuk lecsöpögni.

2. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. A tojást habosra verjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lecsöpögtetett paradicsomot, a tejszínt, a sajtot, a fokhagymát és a zöldfűszereket. A keveréket az elősütött tésztára öntjük, és 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Ha a lepényt szépen fel akarjuk díszíteni, omlós tésztából készíthetünk a tetejére tésztahálót.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Sós omlós lepény

Kép nélkül
12.5 dkg szobahőmérsékletű vaj
25 dkg átszitált finomliszt
2-4 evőkanál hideg víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük.

2. A finomlisztet átszitáljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rádaraboljuk a vajat, és robotgéppel morzsásra dolgozzuk (mint az omlós tésztát). Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk.

3. 30 percig pihentetjük, aztán 23-24 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett formába (az aljára és az oldalára) nyomkodjuk. 10-15 perc alatt halványsárgára sütjük.

Paradicsomos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Paradicsomos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest