Francia halleves

Soupe de poisson

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Francia halleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
50 dkg filézett, darabolt tengeri süllő
vagy
50 dkg filézett, darabolt tőkehal
1 csipet morzsolt sáfrány
20 dl víz
1 darabka narancshéj
1 evőkanál friss, finomra aprított kakukkfű
1 csipet édesköménymag
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 fej finomra vágva hagyma
2 szál apróra vágott póréhagyma
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
50 dkg filézett, darabolt tengeri süllő
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük, majd világossárgára pirítjuk rajta a pórét meg a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, lejjebb vesszük a lángot, és 2-3 percig pároljuk, amíg a paradicsom kissé összeesik.

2. Akkor ízesítjük a paradicsompürével, fokhagymával, édesköménnyel, babérlevéllel és a narancshéjjal. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.

3. Beletesszük a halat is, felforraljuk, és 20 percig főzzük. Kidobjuk belőle a babérlevelet és a narancshéjat. Az egészet robotgépben simára dolgozzuk.

4. Hozzáadjuk a sáfrányt, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett 2-3 perc alatt összemelegítjük. Forrón tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Ezt az élénkpiros levest gyakran tálalják aiolival.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Francia halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1641 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Francia halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
facebook