Tapenade

Olajbogyós-kapribogyós mártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Tapenade
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál apróra vágott kapribogyó
100 dkg kimagozott fekete olajbogyó
½ db citrom leve
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 gerezd hámozott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajbogyót, a leöblített, leszárogatott és apróra vágott kapribogyót, szardellát és fokhagymát robotgépben nagyjából pürésítjük.

2. Megborsozzuk, és belekeverjük az olajat meg a citromlét is.

Ennek a mártásnak a neve a provanszál tapenado szóból ered, mely kapribogyót jelent.
A tapenade-ot tálaljuk főtt zöldségekkel és hallal, de pirítósra kenve kínálhatjuk előételként is.
Tapenade
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2402 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Tapenade
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon