Krémes barackcsók

Peschine

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krémes barackcsók
Adag: 2 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bundázáshoz:
igény szerint kristálycukor
A süteményhez:
2 és fél dl sambuca likőr
6 nagyobb tojás
150 dkg liszt
1 db citrom reszelt héja
5 dl tej
A színezéshez:
2 és fél dl Maraschino likőr
pár csepp piros ételfesték
A vaníliakrémhez:
8 nagyobb tojássárgája
1 teáskanál vaníliaaroma
12 és fél dkg kristálycukor
10 dl forró tej
12 és fél dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A süteményhez a sütőt 170 °C-ra (gázon 3-as fokozatra) előmelegítjük. 2 tepsit kivajazunk.

2. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük. Ebbe apránként beleforgatjuk a lisztet meg a citromhéjat, felváltva a Sambucával meg a tejjel.

3. A viszonylag lágy tésztából diónyi golyókat formázunk. A golyókat tepsire rakosgatjuk, és 8-10 perc alatt halványsárgára sütjük. Rácsra szedve hűlni hagyjuk annyira, hogy dolgozni tudjunk vele.

4. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, fokozatosan hozzáöntjük a tejet meg a vaníliaaromát. Közepes lángon sűrű krémmé főzzük, lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.

5. A sütemény lapos felébe még melegen mélyedést nyomunk a krémnek, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Megkenjük pici tejjel, és két-két süteményt összeragasztunk a vaníliakrémmel. A Maraschinoba mártva beszínezzük, majd a cukorban megforgatjuk. Az őszibarackot formázó csókokat díszíthetjük még zöld marcipánlevéllel is. Tálalás előtt 4 órát pihentetjük.

Ezt az aprósüteményt Olaszország-szerte készítik, de különösen népszerű Toscanában, ahol Alchermest (élénkpiros, mézédes, fűszeres olasz likőrt) használnak hozzá.
Krémes barackcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1906 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Krémes barackcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
cikkek