Szicíliai töltött sütemény

Cannoli

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ricotta
3 evőkanál száraz fehérbor
vagy
3 evőkanál marsala bor
2 evőkanál zöld, finomra vágott pisztácia
2 evőkanál apróra vágott cukrozott citromhéj
2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj
18 dkg finomliszt
1 nagyobb szétválasztott tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál brandy
2 evőkanál olvasztott, langyos vaj
1 csipet
12 és fél dkg porcukor
3 dkg apróra darabolt étcsokoládé
3 evőkanál mandulaolaj
vagy
3 evőkanál vaj
vagy
3 evőkanál olaj
igény szerint porcukor
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint sertészsír

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és ebbe tesszük a tojássárgáját, a cukrot, a brandyt, a bort, a vajat és a sót. Összedolgozzuk, szükség szerint öntünk hozzá még egy pici bort, míg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztacipót 60 percet pihentetjük.

2. Akkor vékonyan kinyújtjuk és 12 négyszögletes lapba vágjuk. 12 cannoliformát bekenünk mandulaolajjal. A lapokat egy-egy cannoliformára tekerjük úgy, hogy a formát átlósan fektetjük a lap sarkára, és az átellenes sarok felé végiggurítjuk. A tojásfehérjét felverjük, és a felső sarkot ezzel rögzítjük.

3. A tekercseket bő forró zsírban vagy olajban ropogós aranybarnára és hólyagosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, és papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Ha kihűlt, óvatosan kihúzzuk belőle a formát.

4. A ricottát szitán áttörjük és az átszitált porcukorral könnyű habbá keverjük. Beleforgatjuk a csokoládét és a cukrozott gyümölcsöt. A tekercseket megtöltjük a krémtúróval, és a végüket a pisztáciába mártjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Szicíliai töltött sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 10997 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szicíliai töltött sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
google+