Karfiol édesköményes paradicsommártásban

Cavolfiore in umido

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Karfiol édesköményes paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej rózsáira bontott karfiol
1 teáskanál édesköménymag
50 dkg friss, kockára vágott paradicsom
vagy
2 és fél dl paradicsommártás
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajat nagy, mély serpenyőben, nagy lángon felhevítjük. Beleszórjuk a fokhagymát meg az édesköménymagot, és 2-3 percig pirítjuk.

2. Ráöntjük a paradicsommártást (vagy az előkészített paradicsomot), és körülbelül 5 perc alatt kissé besűrítjük.

3. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, a szárát pedig kockára vágjuk. A karfiolt beletesszük a paradicsomos mártásba, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a rózsák épp hogy megpuhulnak, de még van mit harapni rajtuk.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg konzervparadicsom vagy
200 dkg friss paradicsom
1 fej darabolt fokhagyma
1 szál apróra vágott zeller
8 levél összetépkedett bazsalikom
1 szál darabolt sárgarépa
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd durvára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Futtassuk meg olajon 5 perc alatt a hagymát, sárgarépát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, zellert, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a cukrot.

Fedjük le és alacsony hőfokon pároljuk 45 percig, vagy amíg a paradicsom és az olaj el nem válik egymástól.

Ha simább mártást szeretnénk, passzírozzuk, vagy mixeljük át a keveréket.

Karfiol édesköményes paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1391 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Karfiol édesköményes paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
bevásárlólista