Lóbabpüré zöldségekkel
Fave e foglie



Elkészítés:
1. A lóbabot 180 percre beáztatjuk egy tál hideg vízbe. Utána leszűrjük, meghámozzuk.
2. Egy nagy lábosban feltesszük főni a krumplival és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Lefedve, kis lángon felforraljuk, majd 80-90 percig főzzük, vagy amíg a bab megpuhul.
3. Akkor az egészet robotgépben pürésítjük, visszatesszük a lábosban a tűzre, és belekeverjük az olajat meg a sót. Forrón, a háromféle (mángold, cukkini és padlizsán) zöldkörettel tálaljuk.
Mángoldköret: megmossuk, megfőzzük, majd apróra vágjuk.
Cukkiniköret: a szeleteket olajban megsütjük, fokhagymával, mentával és fehérborecettel ízesítjük.
Padlizsánköret: a szeleteket megsütjük, vörösborecettel és sóval bőven fűszerezzük.