Lóbabpüré zöldségekkel

Fave e foglie

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lóbabpüré zöldségekkel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 db hámozott, szeletelt burgonya
ízlés szerint
A cukkinikörethez:
50 dkg vastagra szeletelt cukkini
pár csepp fehérborecet
igény szerint apróra vágott menta
igény szerint zúzott fokhagyma
igény szerint olívaolaj
A levélzöldség körethez:
200 dkg főtt, apróra vágott mángold
A padlizsánkörethez:
2 db vastagra szeletelt padlizsán
ízlés szerint
igény szerint vörösborecet
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A lóbabot 180 percre beáztatjuk egy tál hideg vízbe. Utána leszűrjük, meghámozzuk.

2. Egy nagy lábosban feltesszük főni a krumplival és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Lefedve, kis lángon felforraljuk, majd 80-90 percig főzzük, vagy amíg a bab megpuhul.

3. Akkor az egészet robotgépben pürésítjük, visszatesszük a lábosban a tűzre, és belekeverjük az olajat meg a sót. Forrón, a háromféle (mángold, cukkini és padlizsán) zöldkörettel tálaljuk.

Mángoldköret: megmossuk, megfőzzük, majd apróra vágjuk.

Cukkiniköret: a szeleteket olajban megsütjük, fokhagymával, mentával és fehérborecettel ízesítjük.

Padlizsánköret: a szeleteket megsütjük, vörösborecettel és sóval bőven fűszerezzük.

Ez az étel Apulia (Puglia) tartományból származik.
Fontos, hogy a száraz lóbabszemekről áztatás után lehámozzuk a vastag, viaszos héjat
Lóbabpüré zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1485 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Lóbabpüré zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
bevásárlólista