Szicíliai töltött marhatekercs

Farsumagru

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szelet 75 dkg-os, sovány marhahús
12 és fél dkg sovány darált borjúhús
vagy
12 és fél dkg sovány darált marhahús
2 és fél dl víz
1 evőkanál paradicsompüré
1 és ¼ dl száraz vörösbor
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 db keményre főzött tojás
4 szelet kockára vágott pancetta
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott hagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 nagyobb tojás
6 dkg kemény, frissen reszelt juhsajt
vagy
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
20 dkg vékonyra szeletelt prosciutto
vagy
20 dkg vékonyra szeletelt sonka
12 és fél dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
vagy
12 és fél dkg érett, vékonyra szeletelt provolone sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A darált sertéshúshoz:
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt édesköménymag

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban összekeverjük a darált marhát meg a darált, fűszeres sertést (sóval, borssal, őrölt édesköménymaggal és fokhagymával ízesítve). Hozzáadjuk a nyers tojást, a pecorinót, a petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk.

2. A szelet marhát (lehet nyak, rostélyos, hátszín vagy fartő) két réteg fólia vagy sütőpapír közé téve 5 mm vastagra klopfoljuk.

3. A kiklopfolt húsra fektetjük a sonkát és a pancettát, és ezen elosztjuk a darált húsos keveréket úgy, hogy a szélén egy keskeny sávot kihagyunk. A kemény tojásoknak levágjuk a hegyesebbik végét, és hosszában, sorban lerakjuk őket a szelet hús közepére. A csíkokra vágott provolonét hosszában elosztjuk a tojássor két oldalán, és a húst óvatosan felcsavarjuk. Spárgával szép szabályos közönként körbekötözzük.

4. Egy nagy lábosban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és körbepirítjuk rajta a hústekercset. Felöntjük a borral, és fedő nélkül pároljuk, amíg a leve besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, lefedjük és nagyon kis lángon körülbelül 60 percig pároljuk, közben többször megforgatva.

5. Közvetlenül tálalás előtt levágjuk róla a spárgát, és előmelegített tálalótálra fektetjük. Vastag szeletekre vágjuk, a visszamaradt szaftot a tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.

Ehhez a recepthez eredetileg többek között olasz "csupasz kolbász", vagyis kolbásztöltelék is kell; amely darált sertéshúsból készül fokhagymával és édesköménymaggal.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Szicíliai töltött marhatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szicíliai töltött marhatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recepttár