Szicíliai töltött marhatekercs
Farsumagru



Elkészítés:
1. Egy nagy tálban összekeverjük a darált marhát meg a darált, fűszeres sertést (sóval, borssal, őrölt édesköménymaggal és fokhagymával ízesítve). Hozzáadjuk a nyers tojást, a pecorinót, a petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk.
2. A szelet marhát (lehet nyak, rostélyos, hátszín vagy fartő) két réteg fólia vagy sütőpapír közé téve 5 mm vastagra klopfoljuk.
3. A kiklopfolt húsra fektetjük a sonkát és a pancettát, és ezen elosztjuk a darált húsos keveréket úgy, hogy a szélén egy keskeny sávot kihagyunk. A kemény tojásoknak levágjuk a hegyesebbik végét, és hosszában, sorban lerakjuk őket a szelet hús közepére. A csíkokra vágott provolonét hosszában elosztjuk a tojássor két oldalán, és a húst óvatosan felcsavarjuk. Spárgával szép szabályos közönként körbekötözzük.
4. Egy nagy lábosban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és körbepirítjuk rajta a hústekercset. Felöntjük a borral, és fedő nélkül pároljuk, amíg a leve besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, lefedjük és nagyon kis lángon körülbelül 60 percig pároljuk, közben többször megforgatva.
5. Közvetlenül tálalás előtt levágjuk róla a spárgát, és előmelegített tálalótálra fektetjük. Vastag szeletekre vágjuk, a visszamaradt szaftot a tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.