Paratha

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paratha
Adag: 6-8 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg olvasztott ghee
1 ⅔ dl víz
1 kiskanál

Elkészítés:

1. A teljes kiőrlésű lisztet és a sót egy nagy tálba tesszük. Mélyedést nyomunk a közepébe, hozzáadunk 3 dkg olvasztott gheet és a vizet.

2. Sima pengéjű késsel összekeverjük, egy enyhén lisztes deszkára tesszük, és 10 percig gyúrjuk. Egy nagy, kiolajozott tálban letakarjuk, és meleg helyre tesszük 60 percre.

3. 1 percig gyúrjuk, négy részre osztjuk, majd mindegyik részt ismét négyre. Lisztezett deszkán mindegyik kupacot 2 mm vékony körformára nyújtjuk.

4. 9 dkg ghee-t felolvasztunk és megkenjük vele a tésztát. Félbehajtjuk a kört, majd ismét félbe, s az így keletkezett háromszög alakú tésztát feltekerjük még keskenyebb háromszög alakúra.

5. Egy kis ghee-t forrósítunk egy serpenyőben. Mindegyik háromszöget megkenjük ghee-vel, majd mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, amíg megdagad és aranyszínű lesz. Frissen tálaljuk.

Paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
pinterest

Kapcsolódó receptek (ghee összetevők alapján)