Paradicsomos bárányragu

Scottiglia di agnello

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Paradicsomos bárányragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús
75 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
4 szelet pirított fehérkenyér
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csipet finomra aprított rozmaring
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 és ¼ dl fehérbor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes lángon felhevítjük, beleszórjuk a rozmaringot, a chilit és a fokhagymát, majd a bárányt és megpirítjuk a húst.

2. Felöntjük a borral, és megvárjuk, amíg az elpárolog. Beledobjuk a paradicsomot, megsózzuk, és félig lefedve, kis lángon 25-30 percig pároljuk. Ha a leve elfőne, kevés vizet öntünk alá.

3. A tányérokba egy-egy szelet fokhagymás pirítóst teszünk, és erre szedjük a húst és a mártást. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Az olasz konyha nagyon kedveli a bárányt. Ez a régi recept is úgy született, hogy néhány olcsó alapanyagból akartak finom és laktató fogást készíteni.
Paradicsomos bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Paradicsomos bárányragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése